- SINDIKAT METALACA HRVATSKE – INDUSTRIJSKI SINDIKAT - https://www.smh.hr -

Nada u brzo rješenje brodogradilišta Brodotrogir

[1]U Brodogradilištu Brodotrogir 09.10.2012. godine održan je sastanak na kojem su bili predstavnici SMH-IS i to: Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS, Joško Franić, regionalni povjerenik SMH-IS za Regiju dalmatinsku i Slavko Bilota povjerenik SMH-IS u brodogradilištu Brodotrogir, direktor [2] Brodotrogira Mateo Tramontana kao i predstavnika HUS-a, sa zamjenicom ministra Gospodarstava i prvog potpredsjednika Vlade RH, gđom. Tamarom Obradović Mazal.

Tema sastanka je bila restrukturiranja i privatizacija brodogradilišta Brodotrogir. Predstavnici sindikata iz prve ruke su primili informacije o tijeku pregovora oko potpisivanja Ugovora o privatizaciji Brodogradilišta, kao i o stanju zaposlenosti i novih ugovora u samom brodogradilištu Brodotrogir.

Zaključak ovog sastanka je da se proces privatizacije mora maksimalno ubrzati kako bi proces restrukturiranja i oživljavanja proizvodnje što prije krenulo i na taj način osigurao da radnici Brodotrogira svojim radom zarade svoje plaće. Sam proces pregovora je dosta spor ali se očekuje da bi mogao, do kraja ove godine, biti završen.