Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Zajedno !?

Dana 24.10.2012. na inicijativu predsjednika i podpredsjednika SSSH, Mladena Novosela i Ivana Tomca, na zajedničkom ručku našli su se svi predsjednici sindikalnih sreišnjica u Hrvatskoj sa predsjednicima njihovih udruženih sindikata, te su razgovarali o temi: Stanje u društvu i pokušaj hrvatske Vlade da  izmjenama i dopunama zakona erodira prava radnika iz Zakona o radu.

Stav je svih središnjica i sindikata da se radi na destrukciji, razbijanju, kako sindikalnog pokreta tako razbijanju dosadašnjih socijalnih prava radnika, što je, za sve nazočne bio dovoljan razlog za utvrđivanje kako se čini sve kako bi se socijalna država na određeni način uništila.

Hrvatska kao socijalna država mora opstati, jedinstveni je stav svih sindikata, kao što mora opstati Europa kao socijalna i stoga, dogovoreno je da se serijom aktivnosti u nareddnom razdoblju počev od prosvjeda do sindikalnog sabora, a u konačnici, i generalnog prosvjeda ili štrajka, zaustavi eroziju socijalne države.

Poruka zajedništva mora biti poruka članstvu i radništvu da će sindikalne središnjice nastojati djelovati zajedno u cilju da što kvalitetnije obrane interese onih koje zastupaju.

OSTALE NOVOSTI