Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRotirajući postoviSekcija ženaVijesti

U Podgorici/Crna Gora održana je radionica Sekcija žena Jugoistočne Europe

Od 24.-25.10.2012. godine u Podgorici/Crna Gora održana je radionica za predstavnice Sekcija žena Jugoistočne Europe. Tema radionice je bila: “Upravljanje vremenom pregovaračke vještine”, a pod teme su bile: “Važnost upravljanja vremenom; Metoda upravljanja vremenom; Principi priprema za pregovore; Formuliranje zahtjeva; Argumenti; Pritisak; Uloge/Plan za pregovore; Pravila za pregovore: postavljanje ciljeva; ispostavljanje zahteva; siguran nastup;žene u organima sindikata, a dobre prakse iznijele su kolegice iz SKEI-a.

Iz SMH-IS u radu radionice sudjelovale su Đurđa Mihalčik i Klara  Galzina, predsjednica i dopredsjednica  Sekcije žena SMH-IS.

Prema ocijeni sudionica je bila poučna, mnoge teme su  dugogodišnjim sindikalkama poznate, ali je dobro čuti tuđa iskustva. Ipak je  glavna tema bila kolektivno pregovaranje, te kako u kolektivne ugovore ugraditi i dio odredbi vezano za zaštitu materinstva, tj. žena koje su uvijek potcjenjene visinom plaća u odnosu na muške kolege, a statistika govori da su obrazovanije od muškaraca.

Za primijetiti je da su slovenske kolegice otišle najdalje, te imaju i posebne sporazume sa poslodavcima, samo u nekom tvrtkama, vezano za ženska pitanja. U radionici se došlo i do zaključka da bi u tvrtkama bilo dobro da “sindikalci” budu direktori nakon sindikalnih iskustava.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Klara Galzina

    Hvala na objavi na našoj sindikalnoj stranici. Smatram da je mali broj naših kolegica u sindikatu da se žele baviti sindikalnim radom, odnosno svojim glsom doprinijeti da naša ženska pitanja i probleme koje imamo na svojim radnim mjestima uspiješnije riješavamo. Ako nas je više to je uspijeh veći. Lijep pozdrav, Klara

Comments are closed.