4. prosinca 2012.

Radnici Dalekovoda ne vjeruju u obećanja Uprave

Dana 03.12.2012.  s početkom u 9 sati održani su skupovi radnika u  Dalekovodu-Proizvodnja u Velikoj Gorici i u Dalekovodu-Cinčaonica u Dugom Selu. Na Skupovima je Uprava informirala radnike o pregovorima sa bankama sa ciljem što hitnije deblokade računa Dalekovoda d. d., te postizanja moratorija na otplatu kredita koje su prethodne uprave podizale kod poslovnih banaka. Radnici su također informirani i o isplaćenim plaćama za rujan mjesec koje su isplaćene uz velike napore samo dijelu radnika, no, međutim, Uprava se obvezala da će do Božića i Nove Godine biti isplaćene plaće za studeni i prosinac kao i preostali dio regresa i božićnica za 2012. godinu.

Na skupovima radnika, postavljena su brojna pitanja, kako tehnička tako i iz područja socijalnih prava radnika, te je izraženo nezadovoljstvo stanjem u tvrtki. Zatraženo je od Uprave da se, stanje u Dalekovodu, dovede u što kraćem roku u normalno, kako bi se održao na tržištima, a radnici radili i živjeli od svog rada.

Dogovoreno je da se najavljen prosvjedni skup održi 05. prosinca 2012. godine ispred upravne zgrade Dalekovoda d.d. na Žitnjaku sa ciljem informiranja javnosti o trenutnom stanju u Grupi Dalekovod d.d., te je istaknuta spremnosti svih 1700 radnika da se bore i izbore za svoja prava.
Komentari

6 odgovora na Radnici Dalekovoda ne vjeruju u obećanja Uprave