Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeRegija - Jadranska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Uspostavljen dijalog novoimenovanog Ministra gospodarstva sa predstavnicima sindikata koji djeluju u hrvatskim brodogradilištima

Na traženje SMH-IS u kabinetu Ministra gospodarstva, 05. listopada 2012. održan je sastanak predstavnika Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija, Jadranbroda i Sindikata metalaca Hrvatske- Industrijskog sindikata.

Na sastanku je uspostavljen dijalog novoimenovanog ministra sa predstavnicima sindikata koji djeluju u hrvatskim brodogradilištima.

Prisutni na sastanku su bili: ministar Ivan Vrdoljak, zamjenica ministra Tamara Obradović Mazal sa suradnicima, pomoćnik ministra financija Krešimir Dragić, od strane Jadranbroda: Direktor Ruđer Friganović, a od strane SMH-IS: Vedran Dragičević, predsjednik, Branko Kužet regionalni povjerenik, Joško Franić regionalni povjerenik i glavni povjerenik SMH-IS Brodosplit, Đino Šverko glavni povjerenik i predsjednik Koordinacije SMH-IS Uljanik, Juraj Šoljić glavni povjerenik i predsjednik Koordinacije SMH-IS 3.MAJ, Slavko Bilota glavni povjerenik SMH-IS Brodotrogira i Boris Bučanac zamjenik glavnog povjerenika SMH-IS 3.MAJ.

Sastanak je bio vrlo konstruktivan, informacije su razmijenjene s obje strane te je dogovoren dalji način rada i funkcioniranja a s obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze hrvatska brodogradilišta. Bitno je naglasiti da je dogovoreno kako će Ministarstvo gospodarstva prije potpisivanja ugovora o kupnji i preuzimanju bilo kojeg brodogradilišta, Ugovore predočiti predstavnicima sindikata kako bi kompletan proces bio transparentan i ne bi otvarao bili kakve razloge za sumnje. Naglašeno je da je socijalni dijalog, pogotovo u trenucima kad se rješava pitanje brodogradnje najznačajniji i najvažniji, te je postignuta suglasnost da je nedostatak posla primarni problem i da ga se treba što prije riješiti.

OSTALE NOVOSTI