12. prosinca 2012.

Dana 11.prosinca 2012. g. u RIZ-Odašiljačima  održana je Konferencija za novinare na temu: -Radničko dioničarstvo i smjena predsjednice Nadzornog odbora Vesne Čižmar- .

Povod Konferencije jeste nastavak pokušaja pojedinaca da uđu u vlasništvo RIZ-a uz pomoć, isto tako pojedinaca iz političkog sastava ove Države, kako bi u budućnosti, po svim nagovještajima, na prostorima RIZ-a niknulo stambeno-poslovno naselje, a proizvodni program RIZ-a prebačen ili na drugu lokaciju, ili dat nekim privatnim osobama uz sve pogodnosti ugovora koji će do tada biti potpisani zbog svoje kvalitete rada i ugleda koji Firma ima u Hrvatskoj i u svijetu.

Zahtjevi SMH-IS sindikalne podružnice RIZ-Odašiljači su da se  Vlada RH ne odluči na promjenu, da ne smjenjuje predsjednicu NO-a koja je pomogla da se spasi RIZ od propadanja, kao i sadašnja Uprava kojoj se daje puna podrška, jer su i NO i Uprava podržali projekt Radničkog dioničarstva, čime  bi radnici preuzeli dionice i sami u budućnosti odlučivali o svojoj sudbini kao i to da za svaki dio koji se proizvodi u RIZ-u i isporuči naručiteljima garantiraju punu kvalitetu.

Radnici RIZ-Odašiljači u velikom broju (236 od 240 tj.98%) su potpisali osnivanje ESOP d.o.o RIZ koji će u budućnosti voditi proces privatizacije RZI-a od strane radnika RIZ-odašiljača.

Više na: tportal.hr
Komentari

Jedan odgovor na