Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Dana 11.prosinca 2012. g. u RIZ-Odašiljačima  održana je Konferencija za novinare na temu: -Radničko dioničarstvo i smjena predsjednice Nadzornog odbora Vesne Čižmar- .

Povod Konferencije jeste nastavak pokušaja pojedinaca da uđu u vlasništvo RIZ-a uz pomoć, isto tako pojedinaca iz političkog sastava ove Države, kako bi u budućnosti, po svim nagovještajima, na prostorima RIZ-a niknulo stambeno-poslovno naselje, a proizvodni program RIZ-a prebačen ili na drugu lokaciju, ili dat nekim privatnim osobama uz sve pogodnosti ugovora koji će do tada biti potpisani zbog svoje kvalitete rada i ugleda koji Firma ima u Hrvatskoj i u svijetu.

Zahtjevi SMH-IS sindikalne podružnice RIZ-Odašiljači su da se  Vlada RH ne odluči na promjenu, da ne smjenjuje predsjednicu NO-a koja je pomogla da se spasi RIZ od propadanja, kao i sadašnja Uprava kojoj se daje puna podrška, jer su i NO i Uprava podržali projekt Radničkog dioničarstva, čime  bi radnici preuzeli dionice i sami u budućnosti odlučivali o svojoj sudbini kao i to da za svaki dio koji se proizvodi u RIZ-u i isporuči naručiteljima garantiraju punu kvalitetu.

Radnici RIZ-Odašiljači u velikom broju (236 od 240 tj.98%) su potpisali osnivanje ESOP d.o.o RIZ koji će u budućnosti voditi proces privatizacije RZI-a od strane radnika RIZ-odašiljača.

Više na: tportal.hr

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Matan

    Poruka gospodi iz AUDIO-a:
    Manite se ćorava posla i nađite si neku drugu žrtvu. Rizik je prevelik, ne možete se od nalogodavaca dovoljno naplatiti, nalogodavcima prijete sankcije, možete zajedno s njima doći u situaciju da odgovarate pred zakonom za svoje postupke. Ovdje ste već slomili zube, niste dorasao protivnik, rezultat je samo vaša bruka. Sad smo 10x jači nego prvi puta kad ste nas pokušali uništiti, procijenite sami kolike su vam sad šanse. Nakon svakog vašeg pokušaja da nas slomite mi smo bili jači, vi crveniji od sramote i jada. Stoga ako zaista i dalje mislite da imate šanse poruka je DOĐITE NAM OPET.

Comments are closed.