Loading...
Vijesti

Suradnja HSMP i SMH-IS

Zagreb, 14. prosinca 2010. – Glavni odbor Sindikata metalaca Hrvatske -Industrijskog sindikata potvrdio je Odluku Komisije IV. sabora Hrvatskog sindikata male privrede, obrtništva, uslužnih djelatnosti i stranih predstavništava (HSMO) za provedbu integracija unutar SSSH o načinu statutarnog djelovanja HSMP-a od 1. prosinca 2010. do 30. lipnja 2011. godine.
U tome će razdoblju HSMP u tarifnom području obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva djelovati i organizirati svoje aktivnosti u suradnji sa SMH-IS. Regionalni povjerenici SMH-IS ovlašteni su slobodno organizirati podružnice obrtništva ili drugi oblik unutarnjeg organiziranja. HSMP će u suradnji s SMH-IS inicirati i pregovore za sklapanje kolektivnog ugovora za područje malog i srednjeg poduzetništva s Udrugom poslodavaca obrtnika, malih i srednjih poduzetnika, štedno-kreditnih zadruga i stranih predstavništava (UMPH).

Nadležna tijela HSMP i SMH-IS će donijeti pojedinačne operativne odluke potrebne za realizaciju i ostvarenje ciljeva koji trebaju dovesti do ujedinjenja dviju organizacija najkasnije do 30. lipnja 2011. godine.

OSTALE NOVOSTI