14. siječnja 2011.

Radnici Instrumentaria d.d. prva plaća po Kolektivnom ugovoru

Nakon napornih pregovora, 16.012.2010. godine u društvu Instumenrtaria d.d., potpisan je Kolektivni ugovor o pravima i obvezama radnika i poslodavca. Potpisali su ga u ime Poslodavca-uprave Vladimir Kovačević, a po ovlaštenju predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat Vedrana Dragičevića zamjenica glavnog sindikalnog povjerenika Zlatica Obrovac i zamjenik regionalnog povjerenika Regije zagrebačke Siniša Kosić.
Kolektivni ugovor potpisan je na vrijeme od jedne godine s početkom primjene od 01. Siječnja 2011. Sa kojim datumom su prestali važiti jednostrani akti Poslodavca –pravilnici čija je materija regulirana sklopljenim Kolektivnim ugovorom. Također je ugovorena osnovna plaća za najjednostavnije poslove i osnovica u iznosu od 2400,00 knza izračunavanje plaća višeg stupnja složenosti. Katalogom radnih mjesta, koji je sastavni dio Kolektivnog ugovora, sva radna mjesta razvrstana su u rasponu koeficijenata od 1,2 do 5,2 za najsloženije poslove.

Prije potpisivanja održan je skup članova Sindikata i radnika Instrumentaria d.d. na kojem je prezentiran sadržaj pripremljenog Kolektivnog ugovora za potpisivanje.

 

  

 Komentari su zatvoreni.