8. ožujka 2013.

Radnicima Ljevaonice Bjelovar nisu isplačene četiri dospjele plaće

Sa sindikatom i RV-ljevaonica-BJRadnicima Ljevaonice Bjelovar nisu isplačene četiri dospjele plaće, konstatirano je na sjednici sindikalne podružnice i radničkog vijeća Ljevaonice Bjelovar na jučerašnjem sastanku. Ljevaonica od 2008. godine posluje negativno i ostvaruje svih tih godina gubitak. Do sada su radnici, uvjetno rečeno, bili već navikli na kašnjenje isplate dvije plaće, međutim poslodavac sa današnjim danom duguje Sa sindikatom i RV-ljevaonica-BJ-2 radnicima četiri plaće. Radnicima se neredovito otplačuju i krediti, a i fizička egzistencija radnika dolazi u pitanje. Tvrtki je trenutno do 20. ožujka deblokiran žiro račun, a još je neizvjesno hoće li dobiti rješenje za predstečajnu nagodbu. Nakon održanog zajedničkog sastanka s prokuristom tvrtke Tihomirom Bedekovićem dogovoreno je da je rok za isplatu  Sa Prokuristom-u-ljevaonici BJ pola plaće za studeni 8. ožujak 2013. godine. U slučaju da poslodavac ne isplati plaću pokrenuti će se postupak mirenja. U slučaju neuspjelog mirenja SMH-IS može pokrenuti industrijske akcije uključivši i štrajk. Također je dogovoreno da se sve dužne plaće za 2012. godinu moraju isplatiti najkasnije do 20.03.2013. godine, a do kada će biti poznato da li će biti otvoren postupak predstečajne nagodbe. Alternativa je stečaj poslodavca kojeg mogu pokrenuti i radnici vjerovnici za neisplaćene plaće.
Komentari

5 odgovora na Radnicima Ljevaonice Bjelovar nisu isplačene četiri dospjele plaće

 1. radnik kaže:

  još uvijek su neisplaćene plaće SINDIKETE ŠTA ČEKAŠ, STEČAJNI UPRAVITELJU GDJE SI???!!!!

 2. radnik kaže:

  20. 3. prošao odavno, a plaće još nisu isplaćene. Dragi sindikate, kako Vam se da toliko blamirati isti ste kao i poslodavac. Skačete sami sebi u želudac!!!!! Očito je da Vam kapa dobra lova od poslodavca, pa Vam nije u interesu ništa poduzimati. Sve Vas skupa sram bilo i dao Vam BOg da imate Uskrs ovakav kakav će imati radnici ljevaonice u BJelovaru!!!! Žarko Vam želim sretne blagdane!!!

 3. Dario kaže:

  Očajnici poduzimaju akcije, ovi čekaju sudbinu.. koju će im, kao i najvećam broju radnika, odrediti banke slanjem na burzu..

 4. Boris Bučanac kaže:

  Kako stvari stoje, vlast ne sluša ni sindikate ni svoj narod. Nekad sam vjerovao u demokraciju a ne u jezik ulice. Ali mislim da se stvari rapidno mjenjaju. Razumije li ELITA samo jezik ulice? Jesu li svjesni na što je očajni čovjek spreman?

 5. radnik kaže:

  Strašno, strašno strašno, šta da radimo do 20. ožujka, šta da kažemo elektri, plinari, djeci. A da mi vama pošaljemo naše račune, vi to riješite, pa kad ljevaonica isplati plaću neka isplati vama toliko koliko ste odvojili za nas. A onda se mirite koliko god vam volja. NIste odgovorili da li imamo pravo na jednokratnu bespovratnu pomoć od sindikata??!!!