Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Na Trgu bana Jelačića održan je središnji prosvjedni skup protiv Vladine politike pod geslom ‘Mijenjajte smjer’.

WEB mijenjajte smjerZagreb, 01.05.2013. Prosvjednici, predvođeni sindikalnim središnjicama, oboružani zviždaljkama, megafonima i transparentima s porukama Vladi – ‘Mijenjajte smjer’, ‘Nema rada bez plaća’, ‘Bankari su nevini?, banke ne dirate – gdje vam je hrabrost ?’, Kakva je sudbina 360.000 nezaposlenih? Narod vas je izabrao a vaša politika nije u korist naroda-radnika, prevarili ste i mlađe ljude s onim plaćama od 1600 kuna.

Prosvjednici predvođeni sindikatima tražili su  napuštanje politike štednje, otvaranje radnih mjesta, očuvanje socijalne države uz besplatno liječenje i obrazovanje, ukidanje rada bez zasnivanja radnog odnosa, traže oporezivanje banaka i financijske industrije, kažnjavanje neisplate plaća.

Na ovogodišnjem mirnom i dostojanstvenom prvomajskom prosvjedu učestvovali su i metalci koji su pristigli iz cijele Hrvatske na glavni zagrebački trg. Dio metalaca uključio se u proslave Međunarodnog praznika rada od Osijeka, Karlovca do Splita. Poruka je uvijek bila ista: MIJENJAJTE SMJER!

više na: sssh.hr

DSCN1863

IMG_0027

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5993

IMG_6072

 

OSTALE NOVOSTI