Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Metalci na prosvjedu “STOP nasilju nad radnim zakonodavstvom”

Metalci na prosvjedu Jučer, 5. prosinca 2013. U Zagrebu u prosvjedu na Markovu trgu protiv novoga Zakona o radu (ZOR), Zakona o povremenim poslovima i Zakona o mirovinskom osiguranju, prosvjedovao je i znatan broj povjerenika i članova SMH-IS. Prosvjed pod nazivom „STOP nasilju nad radnim zakonodavstvom“ organizirali su SSSH, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Udruga radničkih sindikata.

Iako je 04. prosinca ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić iz procedure povukao Prijedlog izmjena Zakona o radu, sve hrvatske sindikalne središnjice održale su prosvjed na Markovu trgu protiv navedenih zakona kojima se predložene fleksibilizacija radnog vremena, pomicanje dobi za umirovljenje sa 65 na 67 godina, te uvođenje vaučera za povremene poslove.

Učesnici Prosvjeda,oko 1500 prosvjednika,  odaslali su jasnu poruku kako oni a niti njihova djeca ne žele biti robovi suvremenog doba.

Kritike Ministarstvu i Vladi u cjelini, koja planira uvođenje takvih antiradničkih i antisindikalnih zakona, uputili su Krešimir Sever (NHS), Mladen Novosel, ( SSSH), Branimir Mihalinec (MHS), Ozren Matijašević (HURS) i Damir Jakuš (URSH).

Više: sssh.hr

Na prosvjedu-1

Na prosvjedu-2

 

Na prosvjedu-3

 

 

 

OSTALE NOVOSTI