Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U Puli, u prostorijama SSSH održan je peti seminar u nizu za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu u susret šestim izborima za radnička vijeća sukladno odredbama Zakona o radu i novom Pravilniku o izborima za radnička vijeća

U Puli, uz potporu zaklade FES, 21. i 22.02.2011. održan je peti seminar za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Tema seminara je bila „Kako pobijediti na izborima u ožujku 2011. godine“. Seminaru je prisustvovala u ime Zaklade FES gđa. Maja Uzelac.

Pod teme su: Zašto je važno izabrati RV i povjerenike ZNR; Rezultati dosadašnjeg djelovanja RV; Kako provesti izbore za radnička vijeća i povjerenike ZNR temeljem važećih propisa, te određivanje strategija u sindikalnoj podružnici kako bi SMH-IS dobio izbore kod svakog poslodavca kod kojeg ima organizirano članstvo.
Organizator je bio regionalni povjerenik SMH-IS za regiju Istarsku Ratko Gorički.
Predsjednik Vedran Dragičević je pozdravio skup i govorio o značaju i važnosti izbora za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Predavači su bili Vesna Mlinarić i Davor Šmuljić koji su unaprijed pripremili prezentacije, a koje su bile podijeljene svakom sudioniku seminara.
Svako radničko vijeće dobilo je na kraju seminara izbornu mapu za provođenje cjelokupnog postupka.
Idući takav seminar biti će održan za radnička vijeća i sindikalne povjerenike za zaštitu na radu Dalmatinske regije a biti će održan 23. i 24. veljače u hotelu Medena u Trogiru.

U pauzi seminara, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavnici SMH-IS predvođeni predsjednikom Vedranom Dragičevićem upozorili na teško stanje u brodogradilištima te zatražili od Vlade RH da povuče Odluku o zabrani ugovaranja poslova zaprijetivši prosvjedima. 

Više – GLAS ISTRE 

 

 
 
 
 
 

OSTALE NOVOSTI