Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

U Slavonskom Brodu je danas 02.09.2014. godine održana sjednica Regionalnog povjereništva slavonsko-baranjske regije

SAMSUNG CAMERA PICTURESU Slavonskom Brodu je danas 02.09.2014. godine održana sjednica Regionalnog povjereništva slavonsko-baranjske regije.

Regionalno povjereništvo usvojilo je uz izmjene i dopune Poslovnik o radu, Izvještaj o radu za šestomjesečno razdoblje, te je usvojilo kandidate za tijela SSSH kao i delegate Kongresa SSSH s te regije, a u susret sjednicama tijela SMH-IS i SSSH. Posebno je za naglasiti da je ova regija zadržala broj članova na istoj razini unatoč činjenici da je dio članova otišao u mirovinu ili je završilo trajanje ugovora o radu na određeno vrijeme, a koji kod poslodavaca više nisu obnovljeni. Također je za naglasiti da je u šestomjesečnom razdoblju potpisano devet kolektivnih ugovora, bilo novih bilo da je  prethodno sklopljenima produžen rok važenja, te je ova regija u visokom postotku „pokrivena“ kolektivnim ugovorima.

U svezi održanog 6. kongresa SMH-IS konstatirano je da su kandidati s ove regije za tijela SMH-IS i  izabrani prema prijedlozima Regije.

Regionalno povjereništvo informirano je o sadržaju novog Zakona o radu, Zakona o europskim radničkim vijećima, Zakonu o potporama za očuvanje radnih mjesta, te o drugim važnim propisima koji na posredan ili neposredan način mogu utjecati na prava radnika. Kako su se u radnom zakonodavstvu dogodile značajne promjene zaključeno je da je potrebno što prije organizirati seminare za glavne sindikalne povjerenike i radnička vijeća.

Dogovorene su i aktivnosti vezane uz primjenu novog Zakona o zaštiti na radu, a na okolnost izbora za povjerenike radnika za zaštitu na radu. Treba naglasiti da su već kod dijela poslodavaca provedeni izbori za povjerenike zaštite na radu.

Regionalno povjereništvo je informirano i o sastanku 11.09.2014. godine koji će se održati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a koji će imati za cilj pobliže prezentirati poslodavcima i glavnim sindikalnim povjerenicima potrebu cjeloživotnog učenja u okviru aktivnosti koje će provoditi CEMEKO-CEntar MEtalskih KOmpetencija.

Sjednicu Regionalnog povjereništva vodio je regionalni povjerenik Antun Štivić koji je ujedno i dopredsjednik SMH-IS, a sjednici su bili prisutni i Dragutin Šmerda predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata s kojim će se temeljem Sporazuma udružiti SMH-IS, predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i pomoćnici predsjednika Davor Šmuljić i Vesna Mlinarić.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

OSTALE NOVOSTI