Loading...
Vijesti

U Segetu Donjem, u Hotelu „Medena“, održan je posljednji šesti seminar u nizu za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu u susret šestim izborima za radnička vijeća koji se održavaju u ožujku ove godine, a sukladno odredbama Zakona o radu i novom Pravilniku o izborima za radnička vijeća

U Segetu Donjem, u hotelu „Medena“, uz potporu zaklade „Friedrich Ebert“, 24. i 25.02.2011. održan je zadnji  šesti  seminar za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Tema seminara je bila „Kako pobijediti na izborima u ožujku 2011. godine“.Pod teme su bile: Zašto je važno izabrati RV i povjerenike ZNR; Rezultati dosadašnjeg djelovanja RV; Kako provesti izbore za radnička vijeća i povjerenike ZNR temeljem važećih propisa, te određivanje strategija u sindikalnoj podružnici kako bi SMH-IS dobio izbore kod svakog poslodavca kod kojeg ima organizirano članstvo.
Organizator je bio regionalni povjerenik SMH-IS za regiju Dalmacija Slavko Bilota.

Predsjednik Vedran Dragičević je pozdravio skup i govorio o značaju i važnosti izbora za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu, te o gospodarskom stanju u metalskoj industriji u Hrvatskoj i u brodogradnji. Predavači su bili Vesna Mlinarić i Davor Šmuljić koji su unaprijed pripremili prezentacije, a koje su bile kao materijal podijeljene svakom sudioniku seminara.
Svako radničko vijeće dobilo je na kraju seminara izbornu mapu za provođenje cjelokupnog postupka.
Ovim seminarom završio je ciklus regionalnih seminara za izbore za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Ukupno je u sustavu obrazovanja bilo više od 200 članova SMH-IS. S obzirom na tu okolnost očekujemo i pobjedu lista SMH-IS u sindikalnim podružnicama, a u izborima za radnička vijeća i povjerenika zaštite na radu. Svim kolegicama i kolegama zahvaljujemo na odazivu i želimo puno uspjeha u predstojećim izborima.

OSTALE NOVOSTI