Loading...
Vijesti

Za sigurno, kreativno i produktivno radno mjesto žena!

U okviru akcija Sekcije žena SSSH prigodom obilježavanja 8. ožujka –Međunarodnog dana žena u Sindikatu metalaca Hrvatske-Industrijskom sindikatu održana je sjednica Izvršnog odbora Sekcije žena na kojoj je usvojen prijedlog Programa rada i aktivnosti u mandatnom razdoblju 2010.-2014., i u 2011. godini. Po održanoj sjednici članice IO Sekcije žena SMH-IS priključile su se nastavku jučer započetih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
Ženska mreža Hrvatske, u suradnji sa ženskim sindikalnim grupama – Ženskom sekcijom SSSH, Odborom žena NHS-a i Koordinacijom Žene HUS-a organizirala je na Trgu bana Josipa Jelačića javno čitanje zahtjeva za radna prava žena. Među ostalim, traže zaustavljanje diskriminacije žena na tržištu rada, reguliranje neisplate plaća i neuplate doprinosa kao kazneno djelo, povećanje minimalne plaće za puno radno vrijeme i uvođenje godišnjeg usklađivanja s prosječnim rastom plaća, te da rad na određeno vrijeme bude iznimna, kako to predviđa Zakon o radu. Traže da najduže trajanje uzastopnih ugovora o radu bude smanjeno na godinu dana. Za svaki zahtjev u zrak je simbolično pušten jedan balon u nadi kako i zahtjev neće ostati samo letjeti negdje u zraku…

Prethodno je sindikalnu delegaciju u Banskim dvorima primio Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade RH. Tom su mu prilikom sindikalistice uručile svoje zahtjeve „za sigurno, kreativno i produktivno radno mjesto žena!“.

LETAK

OSTALE NOVOSTI