Loading...
Vijesti

Zlatne plakete Brodsko – posavske županije”. Kovanicu od zlata dobio je ove godine i Željko Gavran, zaposlenik ĐĐ Specijalnih vozila i predsjednik Koordinacije Sindikata metalaca Hrvatske Đuro Đaković.

PRENOSIMO SA  www.sbplus.hr

Obilježen dan Brodsko – posavske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine kojoj su prisustvovali i predstavnici drugih županija Panonske regije, Zagrebačke županije te državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo, obilježen je Dan Brodsko – posavske županije.


Nagrađeni
(Foto: A. B.)

SLAVONSKI BROD– Svečanom sjednicom Županijske skupštine kojoj su prisustvovali i predstavnici drugih županija Panonske regije, Zagrebačke županije te državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo, obilježen je Dan Brodsko – posavske županije. To je prvi puta da se Dan županije slavi na obljetnicu konstituiranja prve županijske skupštine. Predsjednik Županijske skupštine Zdravko Sočković ovom je prigodom naglasio da u teškim vremenima moramo zajednički raditi za bolji i kvalitetniji život, za što je nužno uložiti dodatni napor, više rada i suradnje na svim razinama. Čestitajući stanovnicima Brodsko – posavske županije Dan županije te Uskrs, Sočković je izrazio nadu da će proslava iduće godine biti u uvjetima boljeg gospodarskog okruženja i s potpisanim pristupnim ugovorom s EU. Župan Danijel Marušić je podsjetio na brojne projekte u području gospodarstva, komunalne infrastrukture, zdravstva, zaštite okoliša, obrazovanja, turizma i kulture. – Unatoč nepovoljnim ekonomskim prilikama i velikoj nezaposlenosti ne smijemo se bojati budućnosti već ju prihvatiti kao izazov i poticaj uz optimističan pogled na sutrašnjicu, – poručio je župan čestitajući žiteljima Dan županije i nadolazeće uskršnje blagdane.

Ravnatelj Srednje škole “Matija Antun Reljković” Vlado Prskalo, za nemjerljiv doprinos unapređenju i razvoju obrazovnog sustava u Županiji, te Đuro Đaković Holding, povodom 90.obljetnice postojanja i rada tvornice, ovogodišnji su dobitnici najvećeg županijskog priznanja “Zlatne plakete Brodsko – posavske županije”. Kovanicu od zlata dobili su ove godine Željko Gavran, zaposlenik ĐĐ Specijalnih vozila i predsjednik Koordinacije Sindikata metalaca Hrvatske Đuro Đaković, Mate Opačak, voditelj šahovske sekcije HVIDR-e, Sanda Livija Maduna, sportašica Teaquan-doa kluba i dobitnica zlatne medalje na prvenstvu u Južnoj Koreji, Ivan Lekić, nastavnik glazbenog odgoja, osnivač i dirigent KUD-a “Tamburica” Staro Petrovo Selo, te pater Sebastijan Golenić, gvardijan Franjevačkog samostana, zahvaljujući kojem su obnovljene samostanske orgulje. Obiteljska tvrtka “Clarum” iz Nove Gradiške, Obrt Ergo iz Lužana, Farma Jozić iz Slavonskog Kobaša te Poljoprivredni obrt “Misar” iz Bickog Sela dobitnici su županijske Plakete.

OSTALE NOVOSTI