Loading...

Godina: 2011.

U Brodotrogiru je u 23. 12. 2011. godine održano posljednje u ovoj kalendarskoj godini Regionalno povjereništvo Regije Dalmacije.

Ove godine po prvi puta Regionalno povjereništvo regije Dalmacije nije sjednicu održalo u Splitu, u Marmontovoj br 1. gdje je i sjedište Regionalnog ureda. Razlozi su tome što je na prethodnim sjednicama donesena odluka da će se određena regionalna povjereništva ove regije održavati kako u drugom gradu tako i u drugoj sindikalnoj podružnici. Za ovo regionalno povjereništvo, zaključeno je, da se održi u Trogiru u sindikalnoj podružnici SMH-IS Brodotrogir.

U Skopju je od 15.-16.12.2011. godine održana Konferencija sindikata metaloprerađivačke i elektro industrije u okviru ICEM/EMCEF-IMF/EMF-IUF/EFFAT projekt za jugoistočnu Europu.

Prva tema Konferencije je bila „ Stanje i perspektive metaloprerađivačke i elektro industrije“ o kojoj su uvodno govorili Kiro Spanđev i Borka Gerasimovska Spasovska oboje pomoćnici rukovodioca sektora za industrijsku politiku, a druga tema Konferencije je bila „ Zakon o radu i regulativa u svezi socijalnog dijaloga“ o kojoj je uvodno govorio Stojan Trajanov, Ministarstvo rada Republike Makedonije. Konferenciju je podržala i Zaklada „Friedrich Ebert“ – Ured u Skopju koji je tog dana slavio 15 godina rada u Makedoniji.