Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Radnici Dalekovoda: Ne želimo raditi bez plaća!!

Dana 27. Studenog održan je sastanak u prostorima SNH-IS na temu-Daljnje aktivnosti Sindikata u podružnici Dalekovod sa ciljem da se upozori odgovorne da radnici Dalekovoda nisu primili plaće za rujan, listopad a uskoro i za studeni 2012. Na sastanku su bili n: Krešimir Gojković, predsjednik radničkog vijeća, danijel Hus, glavni sindikalni povjerenik lokacije Velika Gorica, Zlatan Čolo, glavni sindikalni povjerenik lokacije Dalekovod Cinčaonica Dugo Selo, te još dvojica članova radničkog vijeća, Dalekovoda proizvodnje. Dogovoreno je da će se uputi zahtjev za pokretanje postupka mirenja a prema Zakonu o radu, čime će se steći uvjeti, nakon završetka mirenja, za štrajk, te je dogovoreno da se 5. prosinca održi prosvjedni skupo ispred Dalekovoda d.d. na Žitnjaku čime bi se upozorilo Upravu da je stanje u pogonima neodrživo jer ljudi ne žele bez plaće raditi.

Dana 28. studenog, radnici su spontanom obustavom rada iskazali svoje nezadovoljstvo te očekuju da će se najkasnije do sredine idućeg tjedna isplatiti zaostale plaće najmanje za rujan i listopad 2012. godine.

SMH.-IS je u obvezi da pokuša organizirati sastanak sa Ministarstvom financija na kojem bi se raspravilo o tome kako i na koji način bi se deblokiralo račune Dalekovoda d.d., sa ciljem legalne isplate zarađenih plaća radnika Dalekovoda.

Dogovoreno je da se u ponedjeljak, 03. prosinca, održe Skupovi radnika i u Dalekovodu Proizvodnja u Velikoj Gorici i u Dalekovodu Cinčaonica d.o.o. u Dugom Selu, kako bi se pripremio Prosvjedni skup najavljen za 05. prosinca 2012. godine ispred Upravne zgrade Dalekovoda d.d. . Očekivanja su Sindikata da se situacija što prije riješi i da de što intenzivnije u rješavanje problema uključi i Vlada RH.

OSTALE NOVOSTI