Loading...
Vijesti

Na sjednici koordinacije „multinacionalki“ SMH-IS usvojen je Program rada za 2012. godinu, kao i zaključak o nužnosti edukacija u dijelu kolektivnog pregovaranja ali i o načinu funkcioniranja u europskim radničkim vijećima

U Zagrebu je 24.02.2012. godine s početkom u 10 sati održana sjednica Koordinacije sindikalnih povjerenika koji djeluju u tvrtkama u stranom vlasništvu. Sjednicom je predsjedavala Klara Galzina koordinatorica Koordinacije sindikalnih povjerenika koji djeluju u tvrtkama u stranom vlasništvu. Sjednici su osim sindikalnih povjerenika koji djeluju kod poslodavaca u stranom vlasništvu bili prisutni predsjednik Vedran Dragičević i pomoćnica predsjednika Vesna Mlinarić. Teme o kojima se raspravljalo bile su raznolike, no uvijek vezane na gospodarsku perspektivu poslodavaca, odnosno zaposlenost kapaciteta, te za sklapanje i primjenu već sklopljenih kolektivnih ugovora, rad i djelovanje sindikata i radničkih predstavnika u cjelini.

Posebna se rasprava provela u svezi članstva u europskim radničkim vijećima već sad što prije u statusu promatrača, odnosno načinu funkcioniranja europskih radničkih vijeća od 01.07.2013. godine kad Hrvatska postane punopravnom članicom EU. S obzirom na te okolnosti nužna je edukacija u dijelu kolektivnog pregovaranja i o načinu funkcioniranja u europskim radničkim vijećima jedan je od zaključaka sa ove sjednice. Koordinacija je usvojila Program rada za 2012. godinu, te se opredijelila da svi članovi ove Koordinacije prisustvuju na sjednicama slične Koordinacije koja djeluje pri SSSH radi dodatnih informacija i seminara koji će im svima biti korisni za daljnji rad.

 

OSTALE NOVOSTI