Loading...
Vijesti

Od 20.-21.10.2011.godine je u hotelu „Terme-Jezerčica“, Donja Stubica održan seminar za članove radničkih vijeća koji su izabrani u mandatnom razdoblju 2011.-2014.godine

U organizaciji Ureda ICEM/EMCEF-IMF/EMF-IUF/EFFAT , a u okviru projekta za jugoistočnu Europu od 20.-21.10.2011.godine je u hotelu „Terme-Jezerčica“, Donja Stubica održan seminar/radionica  za članove radničkih vijeća koji su izabrani u mandatnom razdoblju 2011.-2014.godine pod nazivom „Regionalni rad sindikata“. Potporu ovom projektu dala je Zaklada „Friedrich Ebert“.

 

 

Na seminaru/radionici bilo je prisutno nešto manje od 100 članova radničkih vijeća izabranih za mandatno razdoblje 2011.-2014.godine kao i regionalni povjerenici regija iz kojih su članovi radničkih vijeća bili prisutni ovom seminaru.
Predavači i moderatori su bili:Mato Lalić, voditelj projekta koji je posebno moderirao radionicu u svezi održavanja skupa radnika, o radu sindikata u regiji – iskustva sindikata i o primjerima iz njemačkog sindikata NGG  govorio je Klaus Jessolat, NGG koji je prenio sva iskustva vezana uz rad sindikata a u odnosu na pomoć i funkcioniranje radničkih vijeća u Njemačkoj. O odnosu radničkog vijeća i sindikata, te o rezultatima ankete provedene u SMH-IS govorila je Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika, a o ulozi sindikata i radničkih vijeća u otkazivanju ugovora o radu radnika govorio je Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika.
Sudionicima seminara/radionice obratio se izlaganjem i predsjednik Vedran Dragičević koji ih je izvijestio o aktivnostima SMH-IS.

Prema našim saznanjima svi sudionici su bili zadovoljni prenijetim iskustvima, porukama važnim za daljnji rad radničkog vijeća i daljnjim planiranim aktivnostima o kojima su se članovi radničkog vijeća načelno dogovorili.

OSTALE NOVOSTI