Loading...
Vijesti

Plaće radnika „3.maja“ do sredine idućeg tjedna

Zagreb, 26. veljače 2010. – Zbog dobivenog obećanja kako će plaća radnicima Brodograđevne industrije „3.maj“ za siječanj biti isplaćena najkasnije do sredine sljedećeg tjedna, predstavnici svih sindikata u tome brodogradilištu zadovoljni su otišli s današnjeg sastanka s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem i njegovim suradnicima u kabinetu ministra. Na sastanku su bili i Edi Kučan, predsjednik Uprave „3.maj“ i Leo Begović, predsjednik Nadzornog odbora „3. maja“.
Sindikat metalaca Hrvatske nastavit će s aktivnostima vezanim uz pripremu najavljenog velikog prosvjeda u Rijeci tijekom ožujka, ali ako plaće „sjednu na račune radnika“ do obećanog vremena prosvjeda neće biti.

Istovremeno, ministar gospodarstva rada i poduzetništva obećao je kako će Vlada na sjednici sljedećeg tjedna na dnevni red uvrstiti izdavanje državnih jamstava za riječki „3.maj“, kao i za sva druga brodogradilišta, te donijeti potrebnu odluku, kako bi se osigurala likvidnost brodogradilišta tijekom trajanja natječaja za privatizaciju.

OSTALE NOVOSTI