Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Đuro Đaković: Najmanja isplaćena bruto plaća već sada je iznad minimalca

Slavonski Brod, 20. prosinca 2018. – Ured Uprave ĐURO ĐAKOVIĆ Industrijskih rješenja d.d. demantirao je napise objavljene na portalu i u tiskanome izdanju Večernjeg lista pod naslovom „Radnicima Đure Đakovića plaće ispod minimalca?“, navodeći kako je riječ o neistinama.

Sukladno Zakonu o medijima, u Večernjem listu objavljen je ispravak objavljene informacije:

– … U tekstu se spominje „Kao jednu od brojnih štetnih posljedica ugovora navode to što je dijelu radnika sa stažem kraćim od godinu dana poslodavac od iduće godine dužan isplatiti plaću od samo 2.998, odnosno 3.182 kune, što je znatno manje od zajamčene minimalne bruto plaće, koja od 1. siječnja 2019. iznosi 3.750 kuna.

U pismu, također stoji kako čudi što ugovor koji je potpisan još 29. kolovoza još uvijek nije javno dostupan“.

Ove tvrdnje nisu točne. Zakonom o minimalnoj plaći definirana je minimalna bruto plaća koja pripada radniku te nije moguće isplatiti plaću ispod minimalnog iznosa koji je definiran navedenim zakonom.

Nadalje, najmanja isplaćena bruto plaća u društvu, već sada je iznad iznosa koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine. Isto tako, kolektivni ugovor društva Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. dostupan je svim radnicima na primjeren način sukladno svim relevantnim zakonskim propisima.

Pročitajte više na: Đuro Đaković: Najmanja isplaćena bruto plaća već sada je iznad minimalca

izvor: sssh.hr

OSTALE NOVOSTI