13. travnja 2012.

Ispunjeni su uvjeti za otvaranje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom MIO d.d. Osijek. SMH-IS će nastojati da što više radnika ostane raditi i za vrijeme stečaja.

Na ispitnom ročištu održanom 12. travnja u Trgovačkom sudu u Osijeku prihvaćen je prijedlog privremenog stečajnog upravitelja  gđe. Nade Gagro da je stečajni dužnik prezadužen i nesposoban za plaćanja te da se traži od Suda da donesr rješenje o otvaranju stečajnog postupka. Tom prijedlogu nisu se protivili niti zastupnik vjerovnika niti zastupnik dužnika. U društvu je zaposlen 201 radnik od kojih 18 radnika na određeno vrijeme.

Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat, čiji su članovi radnici zaposleni u MIO d.d., aktivno je uključen e će, u suradnji sa privremenom stečajnom upraviteljicom, već  na zakazanom skupu radnika 16. travnja 2012. godine, nastojati da što više radnika ostane raditi i za vrijeme stečaja. Doznajemo da je moguće da oko 130 radnika nastavi raditi nakon otvaranja srečajnog postupka.
Komentari

Jedan odgovor na Ispunjeni su uvjeti za otvaranje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom MIO d.d. Osijek. SMH-IS će nastojati da što više radnika ostane raditi i za vrijeme stečaja.