Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Devetnaesti susret sa kolegama iz austrijskog sindikata PRO-GE

U Belišću  je od 4-5. 06. 2012. godine održan 19. po redu susret sindikalnih podružnica SMH-IS i Sindikata drvne i papirne industrije Hrvatske sa kolegama iz austrijskog sindikata PRO-GE. Sindikalnu podružnicu SMH-IS predstavljao je domaćin Milan Borić sa članovima povjereništva, a sindikalnu podružnicu drvne i papirne industrije predstavljao je također domaćin Želko Govedić u funkciji glavnog sindikalnog povjerenika s članovima povjereništva oba iz Belišća d. d. Kolege iz sindikata PRO-GE-a bili su ove godine u sastavu: Tony Steimetz predsjednik radničkog vijeća, Sandra Jureković, predstavnica NYCOMED & TAKEDA i predstavnica sekcije žena iz regije Gornja Austrija, Danijel Radić iz GEBAVER&GRILLER , Andreas Shmitt predsjednik radničkog vijeća NEMAK Linz i Jurgen Michlmayr predsjednik sekcije mladih, odnosno vijeća omladine u PRO GE-u i predsjednik sekcije mladih u Savezu sindikata Austrije  u OGB-u.

Teme sastanka su bile strategije, taktike i iskustva pregovaranja za kolektivni ugovor za metalsku industriju Austrije, učlanjivanje mladih radnika metalaca i rezultati kampanja, gospodarsko stanje u Hrvatskoj i udruživanje sa sindikatima kao i niz razmjena iskustava vezano za aktualnu situaciju u Europi.

Tom tradicionalnom sastanku prisustvovali su i predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika. 05.06.2012. godine posebno će se održati sastanak dvaju predsjednika sekcije mladih SMH-IS Tomislava Buraka i Jurgen-a  Michlmayr-a o predstojećoj prvoj Konferenciji mladih tek udruženih Europskih sindikata koja će se održati u srpnju ove godine.

OSTALE NOVOSTI