Loading...
Vijesti

U Zagrebu je 24.-25.travnja 2017. godine održana sjednica i Konferencija Jugoistočne regije industriAll-a Europe

Zagreb, 24.-25. travanj 2017. U Zagrebu je održana sjednica i Konferencija Jugoistočne regije industriAll-a Europe. Članica industriAll-a je uz niz sindikata industrijskog i metalskog sektora  iz država Bugarske, Rumunjske, Albanije, Kosova Srbije, Makedonije i Hrvatske i Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat. Prvi dan sastanka vodio je Luc Triangl generalni tajnik te europske organizacije uz potporu Corinne Zierold zadužene za ovu regiju. Sastanku i konferenciji bile su prisutne i Anne Marie Mureou ispred IndustriAll Global i Teuta Krilić, voditeljica ureda EFAT-a, IndustriAll-a u Hrvatskoj. Ispred SMH-IS sastanku su bili prisutni predsjednik Vedran Dragičević i Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika te Mirjana Galić suradnica u projektima i zadužena za međunarodnu suradnju.

Prvog se dana raspravljalo o industriAll Europe nakon Kongresa u lipnju prošle godine s naglaskom na političke prioritete i sadašnje i buduće aktivnosti članica Jugoistočne regije; o izgradnji sindikalne snage i organiziranje radnika u sindikate i u tom kontekstu identifikacija kompanija posebno multinacionalnih za daljnje organiziranje i povećanje brojnosti članstva. Svaki sindikat je izvijestio o gospodarskom stanju u tvrtkama i na razini države a SMH-IS je posebno obradio temu vezanu za socijalni dijalog i zahtjeve industrijske politike u metalskom sektoru uz naglasak na dobre prakse.

Drugoga dana su temeljem izvješća vanjskih stručnjaka profesorice Radmile Grozdanić i stručnjaka Vasilla Kirova usvojeni i prvi nacrti preporuka za industrijsku politiku na temelju SWOT analiza i pod regionalnih radionica.

Svi materijali i prezentacije biti će objavljene na web stranici industriAll Europe.

više: industriall-eu

Galerija

OSTALE NOVOSTI