Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Josip Juratović član Bundestaga u posjeti SMH-IS-u

DSCN1775Parlamentarac Josip Juratović, član njemačkog Bundestaga od 2005, posjetio je danas 10.01.2013. godine SMH-IS. gospodin Juratović je na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS, Željko Slunjski, tajnik SSSH,  i  Dijana Šobota, izvršna tajnica za međunarodnu suradnju SSSH,  i izjavio da u potpunosti podržava stavove SMH-IS-a vezano uz privatizaciju i rješavanje problema hrvatske brodogradnje i u tom dijelu će pomoći da se takvi stavovi i prihvate od strane EU..

Razgovaralo se o načinu i mogućnostima kojima g. Juratović može i na koji način pomoći hrvatskoj kako bi što lakše i bezbolnije ušla u Europsku Uniju i na taj način otvorila prostor za mogućnost daljnjeg napredovanja, odnosno, da hrvatska država ekonomski i financijski svojim građanima osigura bolji život nego što je to danas.

Uz Razgovor o hrvatskoj brodogradnji, razgovaralo se i o problemima sindikalnog pokreta  o socijalnom dijalogu sindikata sa Vladom RH, te o zakonima koji su na određeni  način vratili socijalni dijalog na grane na kojima je bio prije nego što je hrvatska izvršila promjene na političkoj sceni.

U svakom slučaju, g. Juratović je izrazio spremnost da pomogne SMH-IS-u kao i SSSH-u kako u svim daljnjim aktivnostima koji vode ka poboljšanju socijalnog dijaloga, tako i u rješavanju problema hrvatske brodogradnje  te da bude na pomoći i sudjeluje u rješavanju problema, ukoliko se pojave.

Naravno da i ovim putem izražavamo zahvalnost g.-dinu Josipu Juratoviću na interesu a isto tako nam je želja da ulaskom hrvatske u EU budemo cijenjeni kao građani Europe,cijenjeni kao članovi sindikata, kao ljudi i kao pripadnici organizacija koja se bori da građanima RH bude bilje nego danas.

OSTALE NOVOSTI