Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Konferencija za novinare u hotelu “Medena”

U Segetu Donjem u hotelu „Medena“, održana je 25.02.2011. godine konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Vedran Dragičević, Slavko Bilota, regionalni povjerenik i glavni sindikalni povjerenik Brodotrogira, Joško Franić, glavni sindikalni povjerenik Brodosplita, te Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik BI „3. maj“ Rijeka.
U stanci seminara za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu u Segetu Donjem u hotelu „Medena“, održana je 25.02.2011. godine konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Vedran Dragičević  o gospodarskim problemima u metalskom sektoru s posebnim naglaskom na brodogradnju. Zatražio je opoziv  odluke o zabrani ugovaranja poslova za sva brodogradilišta, smanjenje naknade za koncesiju za pomorsko dobro koja je povećana sa 0,5 lipa na 3,00 kn po m2, te ukidanje nameta brodogradilištima od 1% na prihod, a što je po brodogradilištu i do 3 milijuna$ godišnje.  

Joško Franić, glavni sindikalni povjerenik Brodosplita, Slavko Bilota, regionalni povjerenik SMH-IS i glavni povjerenik Brodotrogira, te Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik BI „3. maj“ Rijeka  naglasili su teško stanje u svakom brodogradilištu i nedostatak posla, pa ako se u najkraćem roku ne donese odluka o zabrani ugovaranja poslova mogući su i prosvjedi radnika tih brodogradilišta. Krajnji rok za opoziv odluke o zabrani ugovaranja poslova je 15.03.2011. za sva brodogradilišta.

OSTALE NOVOSTI