Loading...
Vijesti

Metalci predali ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Rezoluciju o uvjetima restrukturiranja, privatizaciji i prodaji tvrtki u državnom vlasništvu

Zagreb, 2. srpnja 2010. – Predsjednik Sindikata metalaca-Industrijskog sindikata uz prisustvovanje sindikalnih kolega iz društava pritisnutih problemima, upoznali su ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đuru Popijača s Rezolucijom o uvjetima restrukturiranja, privatizaciji i prodaji tvrtki u državnom vlasništvu, donesenom na nedavno održanome Petome Kongresu Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata. U Rezoluciji se, među ostalim, od Vlade traži da se poslovi koji su u tijeku i oni budući, u zakonskim okvirima daju „Đuri Đakoviću“ i „Končaru“ (elektroindustrija) radi očuvanja 15.000 radnih mjesta. Predstavnici SMH-IS su u MINGORP-u „naišli“ na ministrovo razumijevanje, ali nisu sigurni je li ministar u mogućnosti realizirati sve o čemu je razgovarano. Valja pričekati.

Iz sindikalnih redova na sastanku su bili Vedran Dragičević, predsjednik SMH-SI, Slavica Pranjić, koordinatorica Koordinacije SMH u Končaru, Željko Gavran, predsjednik Koordinacije SMH „Đuro Đaković“ , Antun Štivić, regionalni povjerenik SMH-IS Slavonsko-baranjske regije, i Đino Šverko, predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje.

OSTALE NOVOSTI