Loading...
Regija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava organiziralo je 29.08.2013. sastanak o temi suradnje uprava društava u pretežito državnom vlasništvu i sindikata

Ministarstvo 1Na sastanku su bili predstavnici Đure Đakovića Slavonski Brod i RŽVMinistarstvo 2 Bjelovar te Antun Štivić, dopredsjednik SMH-IS i regionalni povjerenik, Ivan Barić, zamjenik gl. sindikalnog povjerenika, Tomislav Bačak, glavni sindikalni povjerenik i Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS .

Zaključeno je kako je proteklo razdoblje bilo obilježeno restrukturiranjem društava u pretežito državnom vlasništvu. Nažalost, restrukturiranja su se odvijala u pravilu na štetu radnika zaposlenih u tim društvima i zato su predstavnici Sindikata oštro prosvjedovali. Nastavit će se socijalni dijalog ali na sektorskim razinama, dok je ministar Linić najavio nove mjere u drugoj polovini rujna te isto tako težu 2014. i 2015. godinu ustvrdivši kako je država prezadužena, a privatni sektor krivo investirao te se jedino investiranjem kroz javni sektor može povećati industrijska proizvodnja i BDP.

OSTALE NOVOSTI