Loading...
Vijesti

Moramo li prosvjedovati ulicama gradova kako bismo izborili svoja prava? Očito da!

Tko želi metalce na ulicama gradova?

Činjenica je da se u nekima od najvećih metalskih tvrtki u ovom trenutku vodi borba za očuvanje radnih mjesta i za isplatu zarađenih plaća, kao npr. u Dalekovodu za dvije plaće, u Brodosplitu za dio radnika koji nisu dobili plaću, a neizvjesna je sudbina kompletne brodogradnje, pa je i iz tog razloga teška situacija u svim kooperantskim tvrtkama koje temelje dobar dio plana i programa proizvodnje na planovima proizvodnje za brodogradilišta. Dakle, gledajući sve ukupno preko

15 000 metalaca u ovom trenutku je u problemima i sa zebnjom očekuju završetak ove i početak iduće godine.

S obzirom da, naravno, uz najbolju volju, SMH-IS neće propustiti prosvjedima, štrajkovima i drugim oblicima sindikalne borbe, izboriti prava svojih članova, najozbiljnije poručujemo svima da se napokon nešto pokrene kako bi se spasila  industrija i tako spasila radna mjesta u Hrvatskoj. Poručujemo također onima koji su se opredijelili za proces deindustrijalizacije Hrvatske, da je to nemoguća misija, jer će zajedno s nama propasti sve ono što smo godinama gradili u Hrvatskoj.

Dakle, bez industrije, duboko smo uvjereni, neće postojati niti će opstati ili će raditi otežano uslužne djelatnosti, javne djelatnosti dakle cijeli tzv. javni sektor. U takvim uvjetima plan izlaska Hrvatske iz krize će biti vremenski dugotrajniji, bolniji i za narod sve mučniji.

Stoga, će posljednja poruka biti upućena ovih dana Vladi Republike Hvarske na prosvjedu 22. studenoga na Markovom trgu, kao i na prosvjedima u okvirima tvrtki  na u kojima ćemo tražiti konkretne odgovore na konkretna pitanja kako bi svi zajedno nastavili normalno živjeti u Hrvatskoj.

OSTALE NOVOSTI