Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Nakon izbacivanja iz sindikalnih prostorija u Brodosplitu regionalni povjerenik SMH-IS pozvao policiju –sada je dosta kršenja zakona RH-

Franić-2016Split, 16. svibnja 2016. (slobodnadalmacija.hr) – Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat ovoga je vikenda izbačen iz prostorija u splitskom škveru, zbog čega je regionalni povjerenik Splitsko-dalmatinske regije SMH-IS-a Joško Franić pozvao policiju. Regionalni povjerenik SMH-IS-a, Joško Franić, potvrdio je za Hinu da je jutros u škver pozvao policiju koja je obavila očevid.

Točno je da smo ostali bez prostora jer je tijekom vikenda neovlašteno provaljeno u sindikat, i izbačena i uzeta sva sindikalna dokumentacija koju smo tamo imali, a nakon toga su promijenjene brave, rekao je Franić. Zbog toga, dodao je, od jutros ne može ući u prostorije sindikata. “Uzeli su nam svu dokumentaciju stariju od 50 godina baš kao i sve ormare, stolove i stolice. Ostali su goli zidovi. Zbog toga ćemo podnijeti kaznenu prijavu. To je napravljeno po to napravljeno po nalogu Uprave Brodosplita tvrdi Regionalni povjerenik, jer su, kaže, sindikalci to vidjeli na obavijesti zalijepljenoj na vratima sindikata, a u potpisu obavijesti je navedeno ime direktorice Korporativne zaštite Marinele Šundov. Sve je odrađeno za vrijeme vikenda, da su ostali bez svojih prostorija vidjeli su tek rano ujutro kada su stigli na posao.”O stanju u splitskom škveru već smo izvijestili neke saborske zastupnike i Međunarodnu organizaciju rada izjavio je regionalni povjerenik.

OSTALE NOVOSTI