Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Napokon dijalog u Brodosplitu

Jučer,19.03.2013. na sastanku predstavnika sindikata Brodosplita , Uprave i novog vlasnika održanom u Ministarstvu gospodarstva, na U ministarstvu-Brodosplit-DIVkojem se razgovaralo o modelu restrukturiranja tvrtke te načinu zbrinjavanja viška radnika doneseni su

Zaključci

1. Sudionici sastanka suglasni su da će se u provođenju postupka restrukturiranja Brodosplita poštivati odredbe Zakona o radu, te Kolektivnog ugovora za Brodosplit.

2. Sudionici sastanka suglasni su da provođenje prethodnog zaključka treba provesti poštujući slobodu i pravo na sindikalno udruživanje.

3. Rezultat ankete, koju je o stanju u Brodosplitu proveo poslodavac, poslodavac će dostaviti sindikatima u Brodosplitu, te će socijalni partneri zajednički provesti analizu rezultata ankete, te zajednički dogovoriti mjere za poboljšanje stanja u Brodosplitu.

4. Socijalni partneri će u roku od 7 dana izvijestiti Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava o provedbi Zaključaka.

5. Sudionici sastanka se obvezuju da će se tijekom trajanja pregovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za Brodosplit suzdržati od medijskih istupa.

OSTALE NOVOSTI