Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeRotirajući postoviVijesti

Neizvjesnost produžena do prvog tjedna u ožujku 2012. godine

Na sastanku održanom 15. veljače 2012. godine u Ministarstvu gospodarstva kojega je sazvao prvi potpredsjednik Vlade HR i ministar gospodarstva g. Radimir Čačić, u prisustvu g. Ruđera Friganovića i g. Alena Leverića raspravljalo se o budućnosti hrvatske brodogradnje i načinu rješenja problema privatizacije i restrukturiranja hrvatske brodogradnje a sve skladu sa potpisanim sporazumima sa  Europskom komisijom u Bruxellesu.

SMH-IS ne može kazati da je sa sastankom potpuno zadovoljn  jer nisu riješene osnovne dileme koje muče hrvatske brodograditelje a to je očuvanje radnih mjesta i načina na koji će se provoditi restrukturiranje istih. Ono, pak, sa čime SMH-IS može biti zadovoljan jesu izjave iznesene u javnost a koje je dao prvi potpredsjednik Vlade HR i ministar gospodarstva g. Radimir Čačić da će hrvatska Vlada nadalje podupirati i učiniti sve da očuva hrvatsku brodogradnju.

Dakle, čekati nam je još dva tjedna kad bi većina dilema bilo razriješeno a samim time i ponovljeni stav na današnjem sastanku od predstavnika sindikata da stečaj, po  sadašnjim zakonu za sindikate i radnike brodogradilišta nije prihvatljivo rješenje.

U nadi da će se ova dva tjedna iskoristiti sva pozitivna energija za rješavanje određenih nedoumica, pitanja  SMH-IS će obaviti razgovore sa povjereništvima Sindikata svakog brodogradilišta.

I na : https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/brodogradilista-sigurno-nece-ici-u-stecaj.html

 

OSTALE NOVOSTI

2 comments
  1. puskadija

    Zahvaljujemo g. Ivanu na komentaru, da, moramo bit zajedno i boriti se odlučno za naša radnička prava jer, kad to prestanemo, ostaje nam samo svijeća.

  2. Ivan

    Evo čekam neko vrijeme da se netko javi na ovu temu.Brodogradnja je nosioc met. ind.Čudno je da nema komentara,a imamo mogućnost napisat svoja razmišljanja kako pomoć kolegama u brodogradnji.

    ZAJEDNO ODLUČNO

Comments are closed.