Loading...
Vijesti

Nijedan škver ne smije u stečaj!

Split,23. listopada 2009.-Sindikati neće dopustiti da niti jedno brodogradilište ode u stečaj jer bi to značilo gospodarski slom i bankrot Hrvatske, poručili su sindikalisti sva tri sindikata koji djeluju u pet hrvatskih brodogradilišta koji su jučer u Splitu, na sastanku u Brodosplitu,  dogovorili zajednički nastup prema Vladi, potencijalnim kupcima, poslodavcima te lokalnoj upravi i samoupravi. Zajedno će provoditi i sindikalne akcije.

-Vlada treba  brodogradilišta pripremiti i tek onda ići na prodaju – upozorio je Vedran Dragičević, v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske.
 Uvjereni da ni drugi krug prodaje neće uspjeti, sindikalisti iz SMH, udruženog u SSSH,  HUS-a i URSH-a, zahtijevaju provođenje programa restrukturiranja, a restrukturiranje je barem dva puta jeftinije od stečaja. Sindikati će imati jedinstveni prijedlog socijalnog sporazuma koji će podastrijeti kupcima.
-Da smo to imali, ne bi u prvom privatizacijskom krugu stigla nijedna ponuda, čak ni za Brodotrogir, pojasnio je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

Sporazum će se izraditi u roku 15 dana.

OSTALE NOVOSTI