Loading...
Regija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD, 1. svibanj 2017. Ove godine su sindikati obilježili Međunarodni praznik rada prosvjednim skupom u Slavonskom Brodu, kamo se „Vlakom solidarnosti“ uputilo više od 900 prosvjednika iz Zagreba i Kutine. Prosvjed pod geslom „Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta“ organizirale su tri sindikalne središnjice zajedno: Savez samostalnih sindikata (SSSH), Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati. „Vlakom solidarnosti“ željelo se povezati Zagreb s ostatkom Hrvatske te prenijeti simbolična poruka da su radnici motor razvoja, a Hrvatska vlak bez voznog reda iz kojeg  odlazi sve više ljudi.

Točno u podne u Slavonskom Brodu, povorka od nekoliko tisuća prosvjednika krenula je sa Željezničkog kolodvora prema Tvrđavi Brod, gdje se održalo središnje događanje na kojem se okupilo oko 8000 ljudi. Čelnici sindikalnih središnjica upozorili su političare da nemaju pravo biti neodgovorni prema narodu koji ih je izabrao, koji ih financira i zbog kojeg i jesu na svojim položajima, da oporavak i rast gospodarstva mora pratiti i oporavak radnika te povećanje plaća. Prosvjedom je upućena poruka Vladi kojom se zahtijevaju veće plaće za radnike javnog i privatnog sektora, povećanje minimalne plaće, kvalitetna radna mjesta, bolji uvjeti rada te pravo na dostojanstven život – da je napokon vrijeme za oporavak hrvatskih radnika.

U Tvrđavi Brod je za sve sudionike povorke i druge građane organizirana zajednička proslava Praznika rada uz zabavni program i tradicionalni radnički grah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTALE NOVOSTI