Loading...
Vijesti

Od 14.-15.04.2011. godine održana je 12. godišnja Konferencija u organizaciji Zaklade “Otto Brenner”u Katowicama/Poljska. Suorganizatori ove Konferencije bili su Zaklada “Friedrich Ebert”, Zaklada “Hans Bockler”, te Europski sindikalni institut.

Osnovna tema ovogodišnje Konferencije je bila „Europske industrijske regije – rast i okolina“, a podteme su bile: Industrijska politika – njezino značenje za ekonomske i socijalne politike u Europi; Strukturalne promjene Europskih industrija – regionalni izazovi; Regionalni industrijski sektori u promjeni; Ekološka ograničenja za buduću industriju, Novi poslovi/ samo „zeleni“ poslovi“; Europska strukturalna politika – utjecaj na socijalno/društvene i ekonomske politike država članica EU; Izazovi za sindikate i radnička vijeća – Organizacija u „industrijama u budućnosti“.
U radu ove značajne i zanimljive Konferencije iz SMH-IS sudjelovali su Slavko Bilota-regionalni povjerenik za Dalmaciju, Ljubica Horvat-sindikalna povjerenica ELKA kabeli doo i Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika.
Detalje možete vidjeti na: www.otto-brenner-stiftung.de.

 

 
 
 

OSTALE NOVOSTI