Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održan je sastanak podružnica SMH-IS 3.MAJ i Uljanik

20130715_113652U Puli je dana 15.07.2013. godine, na poziv predsjednika SMH-IS Vedrana Dragičevića održan sastanak sindikalnih podružnica SMH-IS koje djeluju u BI 3.MAJ-u i Uljaniku a na temu kupnje i spajanje Uljanika i BI 3. Maja. Pored predsjednika sastanku su prisustvovali regionalni povjerenici Branko Kužet iz primorsko-goranske i Ratko Gorički iz istarske regije SMH-IS-a. Ispred Koordinacije SMH-IS u Uljaniku prisutan je bio Đino Šverko, predsjednik 20130715_113646-aKoordinacije podružnica i glavni sindikalni povjerenici podružnica Ciliga Miho; Koroman Damir i Vojo Udovičić, a ispred podružnica BI 3.MAJ prisustvovali su Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik i predsjednik Koordinacije sindikalnih podružnica i Boris Bučanac, zamjenik glavnog sindikalnog povjerenika.

Sindikalne podružnice SMH-IS su razgovarale o načinima daljnje suradnje i aktivnostima a vezano za praćenje procesa restrukturiranja kako 3. Maja tako i kompletnog sustava Uljanik.

20130715_113006U tom smislu dogovoreno je da će se sastanci podružnica održavati jedanput mjesečno na kojima će se dogovarati daljnje aktivnosti i akcije uvažavajući osobnost jedne i druge podružnice i otvarajući mogućnost labave koordinacije dviju sindikalnih podružnica a sve u cilju što efikasnije zaštite interesa članstva kojega zastupaju u firmama. Iskazan je zabrinutost zbog neugovaranja novih poslova. Uprava grupacije Uljanik daje nadu da će taj problem biti uskoro riješen. Nakon razgovora sindikalni povjerenici SMH-IS su izrazili zadovoljstvo i želju da na što efikasniji način surađuju kako bi se interesi radnika održali, ne samo na razini na kojoj jesu, nego da se i poboljšaju.

Želja je da se kroz proces restrukturiranja otpusti što manje radnika, a oni koji će zbog organizaciono-tehnološkog viška morati dobiti otkaz ugovora o radu trebaju biti zbrinuti u skladu sa Kolektivnim ugovorima.

OSTALE NOVOSTI