Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeRegija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održan je sastanak s mogućim i potencijalnim investitorom Uljanik Grupe Pula i predsjednikom Uprave Brodotrogira Trogir i Adriadiesel Karlovac Nenadom Končarom

Zagreb,09. siječanj 2018. godine. Na inicijativu Nenada Končara danas je održan sastanak s potencijalnim investitorom Uljanik Grupe Nenadom Končarom i suradnicima. Sa strane SMH-IS sastanku su prisustvovali već spomenuti predsjednik SMH-IS,  glavni sindikalni povjerenik i koordinator sindikalnih podružnica Đino Šverko, glavni sindikalni povjerenik i koordinator sindikalnih podružnica Juraj Šoljić, Damir Bačinović, regionalni povjerenik Regije primorsko-goranske i Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Regije sisačko-moslavačko-karčovačke regije. Sastanku su bili prisutni i pomoćnici predsjednika.

Nenad Končar izvijestio je o namjeri zadržavanja brodogradnje kao djelatnosti kao i o drugim gospodarskim planovima u slučaju da bude investitor u Uljaniku. Odgovorio je također na brojna pitanja koja su mu postavljena od strane sudionika sastanka. SMH-IS ima namjeru kontaktirati i druge potencijalne investitore koji su ili će iskazati takvu namjeru.

Kako  sklapanje Kolektivnog ugovora u Adriadiesel Karlovac nije do sada završeno stranke su u dobroj vjeri dogovorile da će se pregovori održati u što kraćem roku i vjerojatno sklopiti novi kolektivni ugovor za radnike kod tog poslodavca.

 

OSTALE NOVOSTI