Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Održan seminar za radnička vijeća

Koordinacija radničkih vijeća koja djeluje u okviru Regionalnog povjereništva SMH-IS za Slavonsko-baranjsku regiju organizirala je, uz podršku regionalnog povjereništva SMH-IS za Slavonsko-baranjsku regiju, u Daruvarskim toplicama radionicu sa početkom dana 30.05.2019. godine u 15 sati.

Svrha radionice bila je proširivanje i unapređivanje znanja članova radničkih vijeća i sindikalnih povjerenika s pravima i obvezama radničkog vijeća, a zahvaljujući aktivnom vodstvu Antuna Štivića, Regionalnog povjerenika Slavonsko-Baranjsku regiju, uspješno su je proveli pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na području Brodsko-Posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije i pravna savjetnica Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata.

Uz aktivno sudjelovanje prisutnih članova radničkih vijeća i povjerenika, pravnici su odgovarali na pitanja na teme iz održanih prezentacija: Sazivanje skupa radnika, Prestanak ugovora o radu i očitovanje na isti od strane radničkog vijeća i Odnos radničkih vijeća i sindikata u trgovačkim društvima i iskustva iz prakse, a prošireno se raspravljano i o problematici video nadzora u trgovačkim društvima u kojima prisutni djeluju.

Radionica je završila dana 31.05.2019. godine u 16:30 sati uz dobro raspoloženje, razmjenu iskustava te prikupljanje i usvajanje novih znanja.

OSTALE NOVOSTI