Loading...
Regija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

ODRŽAN SEMINAR ZAŠTITE NA RADU

imag1619

U Đurđevcu je u hotelu „Picok“ 1.-2. prosinca 2016. održan dvodnevni seminar zaštite na radu, organiziran za povjerenike radnika za zaštitu na radu iz reda članova Regije Slavonsko-baranjske i Regije Sjeverozapadna Hrvatska te je prvi od tri predviđena seminara zaštite na radu u organizaciji SMH-IS.

Regionalni povjerenici tih dviju regija, Antun Štivić i Branko Knez, otvorili su seminar i pozdravili 35 sudionika, a predavači su bili Leonid Čimbur, predsjednik Odbora zaštite na radu SMH-IS i Koordinacije za zaštitu na radu SSSH te Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika SMH-IS za organizacijska i pravna pitanja. Gosti predavači bili su Vesna Hećimović, dr. med. specijalist medicine rada i sporta te Neven Obradović, predstavnik Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

Teme seminara su bile: Dostojanstven rad i dostojanstven život, Mobbing, Funkcioniranje povjereništva radnika za zaštitu na radu, Uloga inspektora rada u zaštiti na radu, Uloga medicine rada u zaštiti na radu te Uloga Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. 

imag1641

Vesna Hećimović govorila je o ulozi medicine rada u zaštitu na radu, postupanju u slučaju ozljede na radu te svojim iskustvima tijekom višegodišnjeg bavljenja medicinom rada.

imag1647

Neven Obradović govorio je o ulozi Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, o procjeni rizika i postupanju odbora za zaštitu na radu.

Cilj održavanja ovakvih seminara je što bolje informiranje povjerenika radnika za zaštitu na radu, bolje upoznavanje s njihovim pravima i mogućnostima u radu te načinima na koje se zaštita na radu može unaprijediti.

Sudionici su kroz različite teme i konstruktivnu raspravu imali priliku obnoviti znanje i saznati nove informacije o zaštiti na radu te iznositi svoja iskustva u tom kompleksnom i važnom području.

vidi i na: zuznr.hr

imag1623

OSTALE NOVOSTI