Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Održana 7. sjednice Regionalnog povjereništva Regije Sjeverozapadna Hrvatska SMH-IS

U Križevcima je 13.04.2012. godine održana 7. sjednice Regionalnog povjereništva Regije Sjeverozapadna Hrvatska SMH-IS

 Dnevni red je bio:

  1. Stanje u tvrtkama u kojima SMH-IS ima organizirano članstvo;
  2. Analiza prihoda i rashoda Regije za 1. – 12. 2011. godine:
  3. Informacija sa održane sjednice Glavnog odbora SMH-IS;
  4. Informacija o pripremama za 6. sportske susrete Regije;
  5. Ostala pitanja i prijedlozi.

 Glavni su sindikalni povjerenici iznijeli trenutno stanje u tvrtkama iz kojih dolaze. Iz izlaganja glavnih sindikalnih povjerenika i dobivenih podataka s kojima se raspolaže za konstatirati je da je gospodarsko stanje u tvrtka relativno stabilno, osim u tvrtkama „ Armko“ i „Metalprodukt“ gdje je osjetno prisutan nedostatak poslova. Isto tako valja naglasiti da je otvoren stečajni postupak u Čeliku Križevci, kao i da je završen stečaj u TVIL-u. Sporazumi o privremenom umanjenju plaće u ZM- Metalu i Dekoru još su na snazi, a i dalje su prisutni problemi u Ljevaonici d.d. – Bjelovar gdje radnicima kasne isplate plaća, a najavljen je i viška zaposlenih. Poslodavac također ne uplaćuje sindikalnu članarinu SMH-IS sukladno važećim uputama.

Sa zadovoljstvom valja naglasiti da je većina poslodavaca isplatila Uskrsnicu, sa čime sindikalni povjerenici i članovi mogu biti zadovoljni.

 Izvršena je analiza prihoda i rashoda Regije za 1. – 12. 2011.godinete je konstatirano da su:

–          prihodi Regije umanjeni su za 5% u odnosu na 1.-12.2010. godine iz razloga što Ljevaonica – Bjelovar nije uplaćivala sindikalnu članarinu od veljače 2011. godine, kao i društva Dalit – Daruvar koja su u stečaju.

–          Troškovi Regije umanjeni su oko 19% u odnosu na troškove koje su ostvarile regije IV i V prije povezivanja za 1. – 12. 2010. godine.

 Regionalni povjerenik Branko Knez i članovi Glavnog odbora kratko su informirali o temama sa sjednice Glavnog odbora SMH-IS održane dana 27. 03. 2012. godine.

Data je i informacija o pripremama za 6. sportske susrete SMH-IS Regije Sjeverozapadna Hrvatska, koji će se održati na SRC Auqacity u Varaždinu 09. 06. 2012. godine. Sve potrebne upute sindikalne podružnice će ovih dana dobiti poštom, dok će se sve ostalo precizno definirati na sjednici Izvršnog odbora Regije u svibnju mjesecu.

Izabran je između više kandidata „Metalac godine“ sa ove Regije, a to je Glavni sindikalni povjerenik Ljevaonice – Bjelovar Josip Antunović.

Ova Regija će predložiti IO SMH-IS ustanovljenje nagrade i za najboljeg poslodavca godine gdje SMH-IS ima svoje članstvo, naravno uz prethodnu razradu potrebnih i preciznih kriterija.

OSTALE NOVOSTI