Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Održana deveta sjednica Glavnog odbora SMH-IS najvišeg tijela između dva kongresa

U Zagrebu je 04.07.2012. godine održana sjednica Glavnog odbora SMH-IS najvišeg tijela između dva kongresa. Osim operativnih zaključaka i odluka važnih za daljnje djelovanje SMH-IS Glavni odbor je usvojio Stavove i zaključke radne grupe za kolektivno pregovaranje kod poslodavaca pri sklapanju kolektivnih ugovora, prihvatio početak rasprave o pisanim stavovima radne grupe za učlanjivanje i usmenim stavovima o udruživanju sindikata, a sukladno Operativnom programu rada i djelovanja SMH-IS za 2012. godinu. Glavni odbor je prihvatio financijski izvještaj za I.-III. 2012. godine.

Usvojene su odluke o dodjeli glavne nagrade „Metalac godine“ i  plaketa glavnim sindikalnim povjerenicima koji su se posebno istaknuli sindikalnom aktivnošću u 2011. i početkom 2012. godine. Glavna nagrada dodijeljena je metalki Marini Glokević, glavnoj sindikalnoj povjerenici RIZ Odašiljači, Zagreb, a dobitnici plaketa su: Marijo Košta, glavni sindikalni povjerenik Nauta Lamjana, Zadar, Sindikalna podružnica BI „3. Maj“ Rijeka,  Josip Antunović, glavni sindikalni  povjerenik Ljevaonica Bjelovar, Željko Mišković, glavni sindikalni povjerenik Metaflex, Novska. Tomislav Arvaja, Borovo-tehnički servis Vukovar. Svim dobitnicima će glavna nagrada i plakete biti uručeni na idućoj sjednici Glavnog odbora. Navedenom odlukom GOS-a otvoren je natječaj za nagradu „Metalac godine“ za iduću 2013. godinu.

Glavni odbor je načelno odlučio da će se 4. Sportski susreti SMH-IS održati u Starom Gradu na otoku Hvaru 27.-29. rujna 2012. godine. Kad se  riješe neki tehnički detalji odluka će biti konačna. O tome će regionalne povjerenike pobliže obavijestiti Organizacijski odbor 4. Sportskih susreta.

Ovoj sjednici Glavnog odbora  prisustvovao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH koji je govorio o sadržaju i posljedicama po sindikate i sindikalne središnjice Zakona o reprezentativnosti kojeg je Vlada RH uputila u drugo čitanje u saborsku proceduru. Također je govorio i o mogućim sindikalnim aktivnostima nakon postignutog dogovora u SSSH i u udruženim sindikatima.

OSTALE NOVOSTI

One comment

Comments are closed.