Loading...
Vijesti

Održana je 12. sjednica GOS-a i dodijeljene su nagrade METALAC SMH-IS-a u 2017. godini

Dana, 27. ožujka 2017.  u Zagrebu je održana 12. sjednica Glavnog odbora SMH-IS. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima vezanim uz gospodarsko stanje u tvrtkama u kojima SMH-IS ima članove, a poslodavac radnicima ne isplaćuje plaće ili poslodavci kasne s isplatama plaća radnicima. O tim su tvrtkama informirali predsjednik i regionalni povjerenici regija na kojima se takve tvrtke nalaze. Glavni odbor raspravljao je i donio niz zaključaka vezanih uz aktivnosti novoga učlanjivanja, i o potrebi kolektivnog pregovaranja i sklapanja kolektivnih ugovora kod poslodavaca koji nemaju sklopljen kolektivni ugovor. Glavni odbor usvojio je i financijske izvještaje za 2016. godinu, te izvršenje Plan prihoda i rashoda za 2016. godinu.  

Povodom 123. godine postojanja Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata (11. ožujka 1894. godine) i 27-te godine (23. ožujka 1990. godine) sindikata Metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata u hrvatskoj državi, dodijeljene su nagrade „Metalac godine“.

Nagradu „Metalac godine“  i Povelju za osobit doprinos u sindikalnom radu ove je godine dobio  glavni sindikalni povjerenik  u sindikalnoj podružnici  IMPOL TLM Josip Bralić koji je ujedno i kandidat za nagradu “Srce sindikalne solidarnosti” koju svake godine  dodjeljuje SSSH.

 

Povelje, za osobit doprinos u sindikalnom radu, dobili su:

Liljana Perić – glavna sindikalna povjerenica ” Končar- generatori i motori” Zagreb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijan Škrnjug – “Jedinstvo” Krapina

Tomislav Car – “Alstom  Hrvatska GE” Karlovac

Ivan Marinić – “Bimont” Rijeka

Dalibor Subotić – ” Rasnek Borovo” Vukovar

Josip Matković – ” P.P.C. Buzet” Buzet

OSTALE NOVOSTI