Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održana je 14. sjednica Izvršnog odbora Glavnog odbora SMH-IS

Rijeka, 7.studeni 2017. godine. U Rijeci je održana 14. sjednica Izvršnog odbora GOS-a zajedno sa proširenim regionalnim Povjereništvom Regije primorsko-goranske. Teme zajedničke sjednice su bile: gospodarsko-socijalno stanje u tvrtkama te regije u kojima SMH-IS ima organizirane članove i „Pripreme za 7. Kongres SMH-IS s posebnim naglaskom na moguće izmjene i dopune Statuta SMH-IS. Izvršni odbor je u drugom dijelu sjednice donio  niz operativnih odluka. Sjednicu su vodili predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i regionalni povjerenik Regije primorsko-goranske Damir Bačinović.

 

Treba naglasiti da je gospodarsko socijalno stanje u tvrtkama u kojima SMH-IS na razini regije različito a što ovisi kako o ugovorenim poslovima tako i o naplati za izvršeni posao i obavljene usluge. Naime,  dio sindikalnih povjerenika i njihovih zamjenika ili predsjednika radničkih vijeća je naglasio dobro poslovanje i redovitost isplate plaća. Međutim, dio sindikalnih povjerenika je naglasio probleme u isplati plaća koji se očekuju već idući mjesec uz moguću ne isplatu božićnice i drugih ugovorenih materijalnih prava radnika a radi dugovanja drugih poslovnih subjekata primarno Uljanik Grupe prema tim poslodavcima. Najteže stanje je u AKZ Metalogradnji, TEKOL TERI i TEKOL Trogiru te Vulkan NOVA i Metalna oprema Senj.

Većina je u raspravi naglasila trenutni nedostatak stručnih kvalificiranih radnika ali i problem nezainteresiranost mladih za metalska zanimanja u buduće jer je to regija koja je primarno orijentirana na turističko-ugostiteljsku djelatnost.

OSTALE NOVOSTI