Loading...
Vijesti

Održana je 18. sjednica GOS-a i dodijeljene su nagrade METALAC GODINE SMH-IS u 2017. godini

Dana, 03.04.2018.  u Zagrebu je održana 16. sjednica Glavnog odbora SMH-IS. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima vezanim uz gospodarsko stanje u tvrtkama u kojima SMH-IS ima članove, a poslodavac radnicima ne isplaćuje plaće ili poslodavci kasne s isplatama plaća radnicima. O tim su tvrtkama informirali predsjednik i regionalni povjerenici regija na kojima se takve tvrtke nalaze. Glavni odbor raspravljao je i donio niz zaključaka vezanih uz aktivnosti novoga učlanjivanja, i o potrebi kolektivnog pregovaranja i sklapanja kolektivnih ugovora kod poslodavaca koji nemaju sklopljen kolektivni ugovor. Glavni odbor usvojio je i financijske izvještaje za 2017. godinu, te izvršenje Plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.

Povodom 124. godine postojanja Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata (11. ožujka 1894. godine) i 28-e godine (23. ožujka 1990. godine) sindikata Metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata u Republici Hrvatskoj, dodijeljene su nagrade „Metalac godine“.

Nagradu „Metalac godine“  i Povelju za osobit doprinos u sindikalnom radu ove je godine dobio  zamjenik  glavnog sindikalnog povjerenika  u sindikalnoj podružnici Uljanik Brodogradilište Damir Koroman koji je ujedno i kandidat za nagradu “Srce sindikalne solidarnosti” koju svake godine  dodjeljuje SSSH.

Povelje, za osobit doprinos u sindikalnom radu, dobili su:

 

Slavica Pranjić- predsjednica Koordinacije Končar

 

 

Željko Panić – glavni sindikalni povjerenik Metalna industrija Varaždin

 

Antun Radočaj- glavni sindikalni povjerenik General Electric Hrvatska

Povelju je preuzeo Regionalni povjerenik Dragutin Vuljanić

 

Fahrudin Mujačić- glavni sindikalni povjerenik Brodogradilište Mali Lošinj

 

Tomica Smolčić- glavni sindikalni povjerenik Đuro Đaković Strojna Obrada

 

Filip Pranjičević- glavni sindikalni povjerenik Omial Novi

Povelju je preuzeo Regionalni povjerenik Joško Franić

 

OSTALE NOVOSTI