Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Održana je 21. sjednica Izvršnog odbora SMH-IS i Regionalnog povjereništva Regije slavonsko-baranjske

Slavonski Brod, 5. lipanj 2018. godine. U Slavonskom Brodu u prostorijama Regionalnog ureda SMH-IS i Teritorijalnog ureda SSSH održana je 21. sjednica Izvršnog odbora SMH-IS i Regionalnog povjereništva Regije slavonsko-baranjske. Teme su bile: Gospodarsko stanje kod poslodavaca kod kojih SMH-IS ima organizirano članstvo i Pripreme za 7. kongres SMH-IS. Glavni sindikalni povjerenici su informirali o gospodarsko-socijalnom stanju s posebnim naglaskom na poslovne rezultate, plaće, primjenu sklopljenih kolektivnih ugovora, visinu i politiku plaća, investicije pojedinog poslodavca i sl. Posebno su sudionici upoznati s sporazumima koji se odnose na početne pozicije u pregovorima za kolektivni ugovor u sustavu Đuro Đaković Grupe kao i o Sporazumu o uvjetima korištenje parkirališta za radnike. ĐĐ grupa parking sporazum; ĐĐ grupa sporazum KU

Regionalni povjerenici koji su ujedno ii članovi Izvršnog odbora informirali su o gospodarsko-socijalnom stanju kod poslodavaca na razini regije kojom rukovode.

U svezi priprema za 7. Kongres sudionici su dobili dodatne upute vezane uz dolazak i sudjelovanje delegata na Kongresu. Također se razvila rasprava vezana za ne izmjene Statuta SMH-IS budući o ni jednoj izmjeni nije postignut konsenzus.

Na kraju se i raspravljalo o Uputi europske unije vezano uz zaštitu i tajnost osobnih podataka primjenjujući je na članstvo u SMH-IS.

OSTALE NOVOSTI