Loading...
Vijesti

Održana je Konferencije sindikata metalaca jugo-istočne Europe u Bukureštu u okviru programa S.O.S. – Potpora i mogućnosti socijalnog dijaloga u metalskoj industriji

U Bukureštu je  od 07.-09. lipnja 2012. godine održana četvrta po redu konferencija s temom: Zastupanje radnika na razini tvrtke/poduzeća. Nosilac projekta je Metalicy Bugarska.

Na Konferenciji su bili prisutni predstavnici dviju zemalja EU ( Rumunjska i Bugarska ), te predstavnici  zemalja kandidata ( Makedonija i Hrvatska ).  Konferenciji je prisustvovalo tridesetak sudionika među kojima i predstavnica iz Hrvatske.

Konferencijom su predsjedali i vodili kolege iz Rumunjske i to: Gheorghe Sora – predsjednik SMetal i Arpad Suba – predsjednik FSLI – Metal.

 Svaka od zemalja učesnica je imala svoji prezentaciju na temu zastupanja radnika na razini poduzeća – zakonodavni okviri i iskustva iz prakse.

Iz presjeka gospodarskog stanja po zemljama može se zaključiti da je gospodarsko stanje u svim zemljama loše, međutim sindikati ipak i u takvim uvjetima uspijevaju ostvariti svoju društvenu funkciju,

Zaključak ove Konferencije je da su ovakvi susreti i razmjena iskustava jako važni i bitni kako bi pozitivna iskustva mogli prenijeti u praksu u svojim zemljama.

Završna Konferencija se treba održati u Sofiji krajem godine.

 

 

 

 

 

 

OSTALE NOVOSTI