Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Održana je sjednica Regionalnog povjereništva Regije zagrebačke s Izvršnim odborom Glavnog odbora

Zagreb, 11.prosinac2017. godine. U Zagrebu je održana sjednica regionalnog povjereništva Regije zagrebačke zajedno s Izvršnim odborom GOS-a u prvom dijelu, a u drugom dijelu je regionalno povjereništvo održalo posebnu sjednicu posljednju u ovoj godini. U prvom dijelu teme su bile vezane uz gospodarsko stanje kod poslodavaca kod kojih SMH-IS ima organizirano članstvo i poduzimanje daljnjih aktivnosti u slučaju neisplate plaća i drugih problema po članove SMH-IS i pripreme za 7. Kongres Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata koji će se održati u lipnju iduće godine.

Sjednicom su predsjedali Siniša Kosić, regionalni povjerenik i Vedran Dragičević, predsjednik.

Regionalno povjereništvo se kroz kratak i sažet izvještaj o radu u 2017. godini osvrnulo na dobre strane aktivnosti i rezultata rada koji su provedeni tijekom 2017. godine, dok je za manje uspješne odredilo i smjer daljnjih akcija i mogući plan rada i djelovanja. Jačanje kakaciteta SMH-IS i sklapanje i obnova kolektivnih ugovora temelj su aktivnosti. Ništa manje važno nije ni obrazovanje sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća, te će se i dalje organizirati tematski seminari.

Bila je to prigoda da se krajem sjednice obrate Regionalnom povjereništvu bivši predsjednik SMH-IS Ivo Marjanović, regionalni povjerenik Josip Juričić te tajnici Josip Bardić i Đuro Puškadija koji su sada u mirovini.

 

OSTALE NOVOSTI