Loading...
Vijesti

Održana je tradicionalna Konferencija SKEI i SMH-IS i potpisan zajednički Memorandum

Sveti Martin na Muri,19-20. listopad 2017. Od 19.-20.10.2017. održana je uz potporu Zaklade Friedrich Ebert“  tradicionalna Konferencija koja se od prilike u isto vrijeme održava svake godine.

Teme ovogodišnje konferencije su bile Zakon o minimalnoj plaći u Hrvatskoj i Sloveniji s osvrtom na europska iskustva i Kolektivni ugovori –mogućnost, prava, strategije….. Nakon otvaranja Konferencije sudionicima se obratio dr. Max Brändle, direktor Zaklade „Friedrich Ebert“ ureda u Zagrebu. Nakon uvodnih riječi Bogdana Ivanoviča i Vesne Mlinarić po obje teme se vodila vrlo obimna rasprava s prezentacijom niza dobrih ali  i loših praksi vezanih kako za primjenu i visinu minimalne plaće tako i za strategije i pregovore za kolektivne ugovore u oba sindikata.

Na kraju, ali ne po važnosti na kraju, predsjednica SKEI-a Lidija Jerkič i predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević potpisali su Memorandum o suradnji SKEI-SMH-IS kod poslodavaca u mješovitom ili pretežnom slovensko/hrvatskom vlasništvu budući da ni sindikat kao ni kapital ne poznaju granice.


OSTALE NOVOSTI