Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održana redovita Generalna Skupština Međuregionalnog sindikalnog odbora Sjeverni Jadran (MR.S.O.) i Konferencija o temi agencijski rad u Italiji i Hrvatskoj.

5. i 6. prosinca 2017.g. u Mestru (Venecija – ITA) održana je redovita Generalna Skupština Međuregionalnog sindikalnog odbora Sjeverni Jadran (MR.S.O.) i Konferencija o temi agencijski rad u Italiji i Hrvatskoj.

U organizaciji talijansko-hrvatskog Međuregionalnog sindikalnog odbora Sjeverni Jadran (koji obuhvaća sindikalne organizacije CGIL, CISL i UIL iz talijanskih regija Furlanija-Julijska krajina i Veneto, te SSSH – Istarska i Primorsko-goranska županija) u Mestru (Venecija – ITA)  održana je godišnja Skupština odbora.  Odborom predsjeda Michele Berti, a dopredsjednik je Slobodan Kapor teritorijalni povjerenik SSSH za Istru. U radu Odbora sudjelovao je  i Juraj Šoljić, predsjednik Koordinacije SMH-IS 3.MAJ kao član Predsjedništva odbora. Na svojem redovnom godišnjem zasjedanju raspravljalo se o izvještajima o protekloj godini te su donesene smjernice za rad MR.S.O u narednom razdoblju.

Drugi dan, 6. prosinca, održana je Konferencija o agencijskom radu u Italiji i Hrvatskoj u kojoj su predstavnici sindikata razmijenili iskustva uz prezentaciju zakonskih okvira i kolektivnih ugovora koji obrađuju taj oblik rada. Prezentacije su imali Lucia Grossi, Generalni sekretar UILTemp-UIL, Sunčica Benović, tajnica u STUH-u i pravni asistent SSSH, Emiliano Galati, Generalni sekretar FeLSA-CISL Veneto, Luigino Tasinato, regionalni koordinator NIdiL-CGIL Veneto, Slobodan Kapor, teritorijalni povjerenik i pravnik SSSH i Michele Berti predsjednik Međuregionalnog sindikalnog odbora.

 

 

 

 

 

 

 

 

U stanci prezentirana je publikacija na hrvatskom i talijanskom jeziku koja će pomoći radnicima koji su zaposleni u neformalnim oblicima rada kao što su primjerice pomoć u kućama i pomoć starijim osobama kojih prema procjenama talijanske strane takvih radnika iz Hrvatske i Slovenije ima preko 10 tisuća u ove dvije regije. Realizacija publikacije, rezultat je aktivnosti Međuregionalnog sindikalnog odbora, uz financijsku potporu Europske unije, a u sklopu projekta kao dio šireg konteksta programa EASI-EURES “Prekogranično partnerstvo i potpora suradnji u mobilnosti unutar EU za zemlje članice”, a u sklopu projekta EURADRIA.

Linkovi za informacije o MR.S.O.

link

link

OSTALE NOVOSTI